Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Karalama Defteri
İstediğiniz konu ve düşünceye hitaben, yazdığınız veya yazmak istediğiniz yazılarınızı sunabileceğiniz, yeni dostlar edinebileceğiniz, istediğinizi özgürce söyleyebileceğiniz sanal defteriniz!.. :)
Mesaj Sayısı : 374 Kayıt tarihi : 13/06/10 Yaş : 29 Nerden : İstanbul
Konu: |Olasılıksız ~ Empati| ~ Adam Fawer Salı Haz. 15, 2010 9:55 am
Bir sabah, yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınızı düşünerek uyandınız. Bir saat sonra, onunla sokakta karşılaştınız. Sizce bu sadece bir tesadüf mü, yoksa çok daha farklı bir anlamı olabilir mi? Siz hiç Loto da büyük ikramiyeyi kazanmadınız. Ama birileri kazanıyor. Hem de sürekli! Onlar sizden daha mı şanslılar?
Şans nedir gerçekten? İçinizde bütün parayı kırmızıya yatırmanız gerektiğini söyleyen bir his var. Bu his bir öngörü müdür? Yoksa daha fazlası mı?
Yolda gidiyorsunuz. Kafanızı çevirip yandaki küçük parkta baktınız ve bir anda bu anı daha önce de yaşamış olduğunuzu hissettiniz. Evet, Deja Vu. Sizce nedir Deja Vu; Geçmiş mi, rüya mi yoksa geleceği mi görüyorsunuz? Eğer siz de kontrolün kimde olduğunu merak ediyorsanız, OlasılıkSız tam size göre bir roman..
Yazar: Adam Fawer Çevirmen: Murat Kayı Yayınevi: April yayıncılık Sayfa Sayısı: 637
Yaşamınızın kontrolü sizde değil. Öyle olduğunu düşünebilirsiniz ama yanılıyorsunuz. Elbetteki kendi kararlarınızı kendiniz vermekte özgürsünüz. Bu kitabı kapatabilirsiniz. Oturmakta olduğunuz sandalyeye oturmaya devam edebilirsiniz. Ya da gözlerinizi ooymak gibi çılgınca bir şey yapabilirsiniz. Ne isterseniz yapabilirsiniz! Ama sorun şurada: Ne isteyeceğinizi kontrol edemezsiniz. Her davranışınızı önceden belirleyen arzularınız ruhunuzun o kadar derinlerine işlemiştir ki onlara dikkat bile etmezsiniz. Ve bu da sizi mükemmel bir köle yapar. Bu nedenle hayatınızı yaşamaya devam edin. Ne isterseniz yapın. Sadece 'isteklerinizin' tümüyle sizin elinizde olmadığı gerçeğiyle kafanızı çok fazla yormamaya çalışın.
**TaP10** Profesyonel
Mesaj Sayısı : 303 Kayıt tarihi : 12/06/10 Yaş : 28 Nerden : Bursa
Konu: Geri: |Olasılıksız ~ Empati| ~ Adam Fawer Salı Haz. 15, 2010 10:19 am
Olasılıksız'ı okudum ve gerçekten şahane bir kitap... İnsanı kitabın içine hapsediyor resmen... Adam Fawer'da çok güzel yazıyor... Hayatımda okuduğum en iyi kitaplardan biri... Şimdi geleyim Empati'ye... Valla herkes Olasılıksız'dan daha iyi diyor. Çok merak ediyorum nasıl bir şey ve en kısa zamanda alacam...
AdelTime* Profesyonel
Konu: Geri: |Olasılıksız ~ Empati| ~ Adam Fawer Salı Haz. 15, 2010 10:27 am
DjHaRRY demiş ki:
Olasılıksız'ı okudum ve gerçekten şahane bir kitap... İnsanı kitabın içine hapsediyor resmen... Adam Fawer'da çok güzel yazıyor... Hayatımda okuduğum en iyi kitaplardan biri... Şimdi geleyim Empati'ye... Valla herkes Olasılıksız'dan daha iyi diyor. Çok merak ediyorum nasıl bir şey ve en kısa zamanda alacam...
Bnde öle diyorum bir defa Empati'nin kurgusu Olasılıksız'dan çok daha güzel tavsiye ediyorum Empati'yi bn çok çok beğenmiştim insana "oha" dedirtebiliyor bir an önce başla bnce...
//*öZge Amatör
Ben olasılıksızı okudum. çok güzel bir kitap başından kalkamıyorsun.Bir günde bitirmiştim. Empatiyi okumak istiyorum ama vakit bulamadım en kısa zamanda başlıyacağım.
Bende Olasılıksız'ı okudum. Süper ötesi bir kitap... Şuan Empati kitaplıkta duruyor... Ben başladım ama sizin aksinize Olasılıksız kadar cezbetmedi beni Empati..
AdelTime* Profesyonel
Bende Olasılıksız'ı okudum. Süper ötesi bir kitap... Şuan Empati kitaplıkta duruyor... Ben başladım ama sizin aksinize Olasılıksız kadar cezbetmedi beni Empati..
Başları bna da sıkıcı geldi böle ağır gitti ama sonrası harikaydı bayağı akıcıydı sonra ne olacak diye sayfaları çevirirdim...
MissAlix Amatör
Mesaj Sayısı : 32 Kayıt tarihi : 12/06/10 Yaş : 28 Nerden : KocaeLi.
Bu kitap roman mı böyle belirli kişilerle giden bi kurgumu xD Yoksa sadece düşünce yazısımı? Herkes pek bi övüyoryor bu kitabı. Benim okumayan insanlardan neyim eksik xD
AdelTime* Profesyonel
Konu: Geri: |Olasılıksız ~ Empati| ~ Adam Fawer Çarş. Haz. 16, 2010 9:43 am
MissAlix demiş ki:
Bu kitap roman mı böyle belirli kişilerle giden bi kurgumu xD Yoksa sadece düşünce yazısımı? Herkes pek bi övüyoryor bu kitabı. Benim okumayan insanlardan neyim eksik xD
Bu kitaplar roman Güzin'cim çünkü olay birkaç kişinin başından geçiyor yan karakterler de var...
MissAlix Amatör
Mesaj Sayısı : 32 Kayıt tarihi : 12/06/10 Yaş : 28 Nerden : KocaeLi.
Konu: Geri: |Olasılıksız ~ Empati| ~ Adam Fawer Çarş. Haz. 16, 2010 11:38 am