Karalama Defteri
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Karalama Defteri

İstediğiniz konu ve düşünceye hitaben, yazdığınız veya yazmak istediğiniz yazılarınızı sunabileceğiniz, yeni dostlar edinebileceğiniz, istediğinizi özgürce söyleyebileceğiniz sanal defteriniz!.. :)

AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

Nefes: Vatan Sağolsun

4 posters
YazarMesaj
//Aslımm...
Amatör
Amatör
//Aslımm...

Nefes: Vatan Sağolsun Empty
MesajKonu: Nefes: Vatan Sağolsun   Nefes: Vatan Sağolsun EmptyC.tesi Haz. 12, 2010 6:53 pm

Nefes: Vatan Sağolsun Nefes-Vatan-Sagolsun-Yenilendi

Yönetmen : Levent Semerci
Yapımcı : Levent Semerci, Murat Akdilek
Senarist : Hakan Evrensel, Mehmet İlker Altınay, Levent Semerci
Müzik : Fırat Yükselir
Oyuncular : Mete Horozoğlu, Birce Akalay, İlker Kızmaz, Banu Çiçek, Engin Hepileri, Barış Bağcı, Engin ******, Özgür Eren Koç
Yapım yılı, ülkesi : 2008-2009, Türkiye
Süre : 2 saat
Dil : Türkçe
Tür : Dram, savaş
Hasılat : 5.000.000 $
Gösterim tarihi : 16 Ekim 2009
Renk : Renkli

Nefes: Vatan Sağolsun, 2008-2009 yıllarında Antalya'da çekilen, yönetmenliğini Levent Semerci'nin yaptığı Türk filmidir. Çoğu ünlü olmayan oyunculardan kurulan bir kadroya sahip olan Nefes: Vatan Sağolsun, 16 Ekim 2009 günü gösterime girmiştir. Film Türkiye'nin güneydoğusunda, Irak sınırına yakın bir bölgede görevli bir yüzbaşı ve onun komutasındaki 40 askeri anlatmaktadır. Filmi Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Deniz ****** da izlemiştir.

Kuzey Irak'a yönelik sınır ötesi operasyonun başlamasıyla, operasyon süresince iletişimde büyük öneme sahip olan telsiz röle istasyonunun bulunduğu Karabal Jandarma Karakolu 'nun stratejik önemi daha da artmıştır, zira operasyona katılan birliklerin haberleşmesi artık bu telsiz istasyonu ile sağlanacaktır. Kuzey Irak sınırına en yakın ilçedeki Komando Tugayı'nda görevli olan Mete yüzbaşı ve emrindeki 40 asker, operasyon sonuna kadar karakolu ve telsiz röle istasyonunu koruma görevlerini yerine getirmek için yola çıkarlar, sert hava şartları ve karla mücadele ederek iki gün sonra bu karakola ulaşırlar.

Nefes: Vatan Sağolsun Nefes08c8719408bf5587by

Nefes : Vatan Sağolsun, 2365 metre yükseklikteki Karabal Jandarma Karakolu'nu korumakla görevlendirilen bir yüzbaşı komutasındaki kırk askerin hikayesidir.

Büyük çaplı bir sınır ötesi operasyonun başlamasıyla, telsiz röle istasyonunun bulunduğu Karabal Jandarma Karakolu'nun önemi daha da artmıştır. Çünkü operasyona katılan birliklerin haberleşmesi artık bu röle istasyonu ile sağlanacaktır. Güneydoğu�da Irak sınırına yakın bir ilçedeki Komando Tugayı'nda görevli Yüzbaşı ve emrindeki askerler, tipi ve karla mücadele ederek iki gün süren intikalin ardından karakola ulaşırlar.

Nefes: Vatan Sağolsun Nefes_vatan_sagolsun

Karakol'da bulunan Jandarma askerleri ile birlikte geçirdikleri günlerde acıyı, sevinci ve hasreti paylaşırlar; son güne kadar karakolu ve telsizi koruma görevlerini yerine getirmek için mücadele ederler.
**TaP10**
Profesyonel
Profesyonel
**TaP10**

MesajKonu: Geri: Nefes: Vatan Sağolsun   Nefes: Vatan Sağolsun EmptyC.tesi Haz. 12, 2010 7:05 pm

Ben çok büyütülmüş bir film olarak görüyorum...
Hatta filmi izlerken bazı sahneler hariç çok sıkıldım...
Son 20 dakika kala kapattım...
Yalnız unutulmaz sahnelerini hala çok beğenmişimdir...
Uyursan Ölürsün sahnesiyle askerlerin aileleriyle konuştuğu sahneler benim en çok beğendiğim sahneleri...
//Aslımm...
Amatör
Amatör
//Aslımm...

MesajKonu: Ynt: Nefes: Vatan Sağolsun   Nefes: Vatan Sağolsun EmptyC.tesi Haz. 12, 2010 7:09 pm

Filmin en güzel sahnesiydi ''Uyursan Ölürsün'' I love you Bazı yerler sıkıcıydı hatta bir ara uyukladım Sleep Bir de ''doktor''dan bir şey çıkmasını bekliyordum ama olmadı Razz Ama çok güzeldi bence cheers
//ÖzLém..*
Yönetmen
Yönetmen
//ÖzLém..*

MesajKonu: Geri: Nefes: Vatan Sağolsun   Nefes: Vatan Sağolsun EmptyÇarş. Haz. 16, 2010 6:40 pm

Uyursan ölürsün!..
Ben böyle bir film daha izlemedim...
O kadar gerçekçi ki!..
Son çatışma sahnesinde kendimi kaybettim zaten...
Erkek arkadaşımın yanında beni ağlatan tek filmdir.. xD
https://karalamadefteri.yetkinforum.com
AdelTime*
Profesyonel
Profesyonel
AdelTime*

MesajKonu: Geri: Nefes: Vatan Sağolsun   Nefes: Vatan Sağolsun EmptyPerş. Haz. 17, 2010 1:46 pm

Çatışma sahnelerinde ağzım açık kalmıştı
çok beğendim filmlerdn birisidir...
http://kafadaryazarlar.yetkin-forum.com/forum.htm

Nefes: Vatan Sağolsun
1 sayfadaki 1 sayfası