Karalama Defteri
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Karalama Defteri

İstediğiniz konu ve düşünceye hitaben, yazdığınız veya yazmak istediğiniz yazılarınızı sunabileceğiniz, yeni dostlar edinebileceğiniz, istediğinizi özgürce söyleyebileceğiniz sanal defteriniz!.. :)

AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

Çalıkuşu ~Reşat Nuri Güntekin

4 posters
YazarMesaj
//Aslımm...
Amatör
Amatör
//Aslımm...

Çalıkuşu ~Reşat Nuri Güntekin Empty
MesajKonu: Çalıkuşu ~Reşat Nuri Güntekin   Çalıkuşu ~Reşat Nuri Güntekin EmptyC.tesi Haz. 12, 2010 7:31 pm

Çalıkuşu ~Reşat Nuri Güntekin Calikusu

Yazar: Reşat Nuri Güntekin
Yayınevi: İnkılâp
Türü: Roman
Sayfa Sayısı: 117
Kitabın girişi:
Dördüncü sınftaydım. Yaşım on iki kadar olmalıydı. Fransızca muallimimz Sör Aleksi bir gün bize yazı vazifesi vermişti. 'Hayattaki ilk hatıralarınızı yazmaya çalışın. Bakalım neler bulacaksınız ? Sizin için güzel bir hayat temrini olur' demişti. Hiç unutmam; yaramazlığımdan, gevezeliğimden bıkan sörler o sınıfta beni arkaşlarımdan ayırmışlar, bir köşede tek kişilik bir küçük sıraya oturtmuşlardı. Müdirenin söylediğine göre 'ders esnasında komşularımı lakırdıya tutmayı, uslu uslu muallimi dinlemeyi öğreninceye kadar' orada bir sürgün hayatı geçirmeye mahkûmdum...

---

ÇALIKUŞU, Reşat Nuri Güntekin'in en yaygın ününü kazandığı ilk romanı. Romanda, iyi öğrenim görmüş bir İstanbul kızının, Anadolu'nun çeşitli köy ve kasabalarında öğretmen olarak yaşadığı serüven anlatılır. Dekorun yer yer büyük bir güç taşımasına karşın, Çalıkuşu duygusal bir sevgi öyküsüdür. Serüven yönü ağır basan bu romanda, kişilerin duygu dünyaları, ülke gerçeklerinden soyutlanmadan verilir. Çalıkuşu, her yaştan insanın rahatlıkla okuyup sevebileceği önemli romanlarımızdan biridir. Feride, güzel insanların sevgilisidir. Çalıkuşu bir ışıktır...
~//Pandora
Dublör
Dublör
~//Pandora

MesajKonu: Geri: Çalıkuşu ~Reşat Nuri Güntekin   Çalıkuşu ~Reşat Nuri Güntekin EmptyPaz Haz. 13, 2010 6:40 pm

Müthiş bir kitap. Herkesin okuması gerek.
http://gossipgirl-rpg.forumdizini.com
AdelTime*
Profesyonel
Profesyonel
AdelTime*

MesajKonu: Geri: Çalıkuşu ~Reşat Nuri Güntekin   Çalıkuşu ~Reşat Nuri Güntekin EmptyPtsi Haz. 14, 2010 9:36 am

Birkaç sene önce okumuştum sanırım ama beğendiğim kitaplar arasındadır...
http://kafadaryazarlar.yetkin-forum.com/forum.htm
//*öZge
Amatör
Amatör
//*öZge

MesajKonu: Çalıkuşu ~Reşat Nuri Güntekin   Çalıkuşu ~Reşat Nuri Güntekin EmptySalı Haz. 15, 2010 12:44 pm

Ben bu sene okudum. Gayet güzel bir kitaptı. Örnek alınabilenecek bir kitap. Herkese tavsiye ediyorum.

Çalıkuşu ~Reşat Nuri Güntekin
1 sayfadaki 1 sayfası