**TaP10** Profesyonel
Mesaj Sayısı : 303 Kayıt tarihi : 12/06/10 Yaş : 28 Nerden : Bursa
| Konu: Küçük Arı ~ Little Bee | Chris Cleave Çarş. Ara. 15, 2010 10:32 pm | |
| Çeviren: Nalan Işık Çeper Yazar: Chris Cleave Yayın: Pegasus Yayınları Özgün Adı: Little Bee Sayfa Sayısı: 320 Yayın Yılı: 2008 Arka Kapak YazısıDokuz parmaklı bir kadın, kostümünü hiç terk etmeyen bir süper kahraman, kimlik buhranında aklını yitiren bir adam ve Nijeryalı bir göçmen; Küçük Arı. Yaşamları acımasız bir şaka gibi kesişen karakterlerin size sunduğu sadece bir gülümseyiş; ama buruk bir gülümseyiş... Derken coşkulu bir kahkaha ve hemen ardından kalıcı bir sızı... Ve sonra daha büyük bir kahkaha. Kitap, içinden hızla geçip gidilen bir duygu tüneli. Bu kitabı okuduğunuzda herkese anlatmak isteyeceksiniz. Bunu yaptığınızda, lütfen neler olduğunu anlatmayın; çünkü bütün büyü, olayların akışında... Barış, insanların birbirlerine gerçek adlarını söyleyebildikleri bir zamandır.Kitaptan Alıntı Bir İngiliz Sterlini olmak ne kadar hoşuma giderdi... Bir sterlin emniyete yolculuk etmekte ve biz de onun gidişini seyretmekte özgürüzdür. Bu, insanoğlunun zaferidir.Buna globelleşme diyorlar.Benim gibi bir kız göç sırasında durdurulurken; o, turnikeleri aşıp, üniformalı büyük adamların engellerinden sıyrılarak orada bekleyen bir havaalanı taksisine atlayabilir. "Ne tarafa, bayım?" "Batı Medeniyeti'ne, dostum; ama çabuk." Bir İngiliz Sterlini'nin ne kadar sevimli konuştuğunu gördünüz mü? İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in sesiyle konuşur.Paranın üzerinde onun yüzü basılıdır ve bazen yakından baktığında dudaklarının oynadığını görebilirim. Kulağıma yaklaştırırım; Kraliçe ne söylüyor? "Beni derhal bırak, genç bayan, yoksa muhafızlarımı çağırırım." | |
|
AdelTime* Profesyonel
Mesaj Sayısı : 374 Kayıt tarihi : 13/06/10 Yaş : 29 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Küçük Arı ~ Little Bee | Chris Cleave Perş. Ara. 16, 2010 2:21 pm | |
| Okumayı düşündüğüm kitaplardan arkadaşlarım tarafından çok beğenilmişti listeme aldım bu kitabı... | |
|